Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Kau pergi~

Assalammualaikum w.b.t..

Kau pergiiiiiiiii~pergiiiii~ [erh ternyanyi pulok]. Kay sape dapat teka pasal entry kali ni nak cite pasal ape, angkat..... kain ! Woiii,woii bukan kain kau lah, kain kat ampaian xD hugahuga [ketawa orang zaman batu]. Okay pandai Cik Dollah ngan Jemah  teka, ha'ah pasal pemergian insan tersayang. Tadi lepas Subuh tetibe hati jantung dan limpa tergerak nak buat entry pasal ni. Syahdu sekejap la pagi tadi sebab teringat. Mai telah kehilangan 2 orang nenek dalam mase setahun T.T Nak buat macam mane Allah S.W.T. lebih menyayangi mereka-2.

.:: So, mule-2 Mai nak story moru pasal nenek belah ibu, Allahyarhamah Rogayah Binti Ismail. Mai and adek bradek Mai memang rapat giler ngan tok. Tok comeeeyyyy ~Suke tgk muke tok. Tok memang seorang yang ceria sebelum tok mule sakit. Kalau tok gelak boleh buat Mai rase nak guling-2 dengar sebab macam lawak sangat ape yg buat tok gelak tu. Mai and kakak Mai kalau beli ape-2 mesti tunjuk kat tok lepas tu kate, "tok, tok, tengok ni cantik tak, comel tak,okay tak." Arwah suke kucing macam Mai :D heee~ Tapi kalau kucing lain naik atas rumah die, die akan halau bunyi camni cheeeeeeekkkkkkk [tanda die halau kucing lah tu]. Lepas tu ibu macam tok kalau ade kucing comel dieorang bukan belai slow-2 dieorang lepuk-2 gomol-2 kucing tu sebab geram xD Kalau hari raye mesti Mai and adek bradek Mai tahu dulu berape duit dalam sampul sebab kiteorang yg letakkan. Tok seorang ibu tunggal yang sangat tabah, kuat sebab since ibu Mai 6 tahun tok dah tinggal sesorang and anak 6 orang. Macam-2 tok buat nak besarkan anak die. Mai respect giler tok and sayang sangat. Pernahlah kan benda lawak jadi ngan tok, mase tu Mai kecik, orang kampung panggil tok TokGal sebab tunggal. Ade la due budak datang cari tok kate :
Budak : Tokge ade, tokge ?
Mai : Tokge? ooo, ibu ade orang nak tauge [salah paham -.-]
Ibu : Hah, tauge ? Mak cmne die boleh tahu kite beli tauge mak?
Tok : Hah, tak tahulah

So tok gi tengok rerupenye orang tu nak jumpe tok bukan tauge xD agaga. Kesengalan kat situ and habis tok cite kat kengkawan die [malu...]. Tu jelah kot cerite pasal tok belah ibu even banyak lagi kenangan dengan tok. Btw Mai yg ajar tok start pakai seluar kalau tak tok pakai jubah and baju kurung je [okay, pengaruh buruk Mai ni xD]. Al-Fatihah untuk arwah~ Arwah seorang yang tabah ^.^ Wanna be like my tok :D I love tok and angah doakan tok aman di alam sane and tak lupe doakan tok selalu.

.:: Okay sekarang time tok belah ayah pulak, Allahyarhamah Aklima Binti Adam. Mai kurang rapat dengan arwah sebab ramai giler cucu tok [tok jugak :D]. Arwah telah meninggalkan 8 orang anak, 8 orang menantu and 31 orang cucu, hah giler tak ramai kalau semua serbu balik dalam 1 hari xD Arwah ni yg Mai nampak seorang yang tegas tapi baik. Kalau ade anak die nak balik mesti die nak masakkan yang besh-2 dekat anak die and tok tahu yang Mai sekeluarga giler kentang erh i mean keropok xD, so tok dah prepare awal-2 keropok nak makan, urmm yummy. Mase tok meninggal ade mak long, mak jang and Aki kot kat sisi tok. Tok meninggal atas riba aki [tu yg Mai tahu la]. Tok kalau gelak pun mesti sebab benda tu lawak sangat and bunyi tok gelak tu best [erh boleh pulak :D ihikkss.]. Tu je pasal arwah tok, hehe sebab Mai kurang berkomunikasi dgn tok sangat [pemalu lah katekan xD]. haktuiiihhh. Btw tok pun suke kucing and pernah bg tok kucing kembang comel giler sebab tak boleh jage since we all satu family bz keluar T.T [sobs-3]

So thanksss to yg sudi bace and marilah same-2 kalau sudi sedekah al-Fatihah dekat nenek Mai. Doakan roh arwah-2 tok-2 Mai ni tenang and diterima dan dimuliakan di sisi Allah :) Mai sayang giler kat both of them. Mereka antara nadi hidup Mai :D wassalam

Tak kait : Mai waktu kecik sengal giler -.-, btw kalau ade typos halal beralal je la erh xD hah maaf panjang bangat kan :p

3 comments:

Nurul Farahizzati said...

Al-Fatihah.. zizie xpernah kenal tok sebelah mak zizie sebab dh meninggal masa mak zizie kecik lagi.. tok belah abah kuat lagi.. selalju je jalan gi rumah... hihi.. :D

Kniedaz said...

Akak semua tok dah arwah...dh takdak tok dah huhu

Nur Amalina Maisarah said...

Zizie : hohoho, zizie ade lg la tok..alhamdulillah die sihat lg :D Mai tinggal sorang aki je :'(
Kniedaz : huhu, same-2 kuatkan semangat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...