Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Jom Download Awesome Font :D

Assalammualikum w.b.t..

Buat entry ni sambil duduk berlunjur atas katil kekenyangan makan kat tempat orang kawin [kay motif sangat bgtau kan -.-]. Hah ni nak bagitahu korang-2 laman web yg Mai pilih untuk download font comel-2, tapi blogger mesti semua dah tau so untuk budak-2 lain lah entry ni ^^ So korang boleh pergi ke 'PICIT SAYA' . :D Hah kat situ lah macam-macam font awesome, comel, cute, miut, piut, tiut, toiit :p Kat bawah ade contoh font yg dah selamat di install kan dalam lappy-mappy Mai :D

Hoho, saje je ambik Peax ni sebab name macam Peah xD Pemes Peah kau
Abaikan yg comel tu xD hahaha skali skala masuk troli tolak sendiri kan :p
 Lepas kau dah bukak link tu kan, kau pilih lah kategori ape kau nak [kalau salah eja kategori mohon maaf sebab selalu ade masalah nak eja ni -.-]. Contoh macam kat bawah kau klik je mane kau suke

Contoh la kau pilih Decorative , so klik la [kat situ biase banyak awesome + cute font
Lepas dah pilih tekan download kat tepi font pilihan kau, rujuk gambar Peah tu erh I mean Peax xD Lepas dah download kau klik kanan and pilih extract file macam kat bawah ni :


 Okay dah extract dah ? bagus anak mak [erh] . Lepas dah extract jeng, jeng, jeng, akan keluar satu folder baru. Kau bukak folder tu kan, lepas dah bukak cari yang macam kat bawah :

yang ditanda merah tu kau bukak

Lepas dah bukak klik install. Then siap dah terinstall font awesome untuk korang-2 yang awesome macam Mai yang awesome macam Adi Putra yang handsome xD Cair tgk die semalam :D So bukak la Microsoft Word ke, Photoscape ke ape-2 aje la yang boleh kau apply untuk font awesome ni. So selamat mencube . Mai undur diri dulu [hamboiii]. Wassalam

Tak kait : Banyak yang dipertontonkan dekat anugerah Skrin tidak memuaskan hati semua pihak malah mendapat kutukan [ayat gramatis :p] Broadband dah limit T^T

6 comments:

D i n said...

pantang din tgok font2 cantik ni hehe kene download ni hehe

Nur Amalina Maisarah said...

hehe..same lah kite..even dah byk giler dekat lappy still nk download jugak ;D

leakedknowledge said...

ehh skjp...klu double click kt file nnt die otomatik terinstall lam microsoft word? ehh cmne nak bleh terinstall lam photoscape? eh eh dan eh...

Nur Amalina Maisarah said...

erh erh dan erh..xterinstall ke dalam photoscape kau kopi ? aku boleh je terus masuk photoscape

leakedknowledge said...

jap. ni kiranya add-on fonts utk photoscape ker? ko ni buat aku konfius @_@

Nur Amalina Maisarah said...

kalau aku, aku buat terus install dalam photoscape and words...alah jangan la konpiusss~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...