Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

"AKU NAK KETAWA BERDEKAH"

Assalammualaikum w.b.t..

Wow contest again :D join contest ni sebab nampak menarik :D nak tahu ape yg menarik pi tekan ke picit banner kat bawah u olszzz :D BTW akan terbatal kalau kurang dr 30 orang tau , so jom la join bg memeriahkan jom heboh, ehh xD Hadiah simple tp segmen ni unik so join la :D



Soalan yang nak kena jawab :

1. Apa yang akan anda lakukan sekiranya Malaysia memenangi Piala Dunia ?
- Joget lambak, erh bukan xD Mai akan pergi Bangladesh semata-mata nak cabut bulu kaki mamat bangla kat situ, haha [sujud syukur kau kalau M'sia menang Piala Dunia even dieorg pun tgh struggle giler dgn Piala AFF Suzuki]

2. Apa yang anda lakukan sekiranya anda terserempak dengan PM ?
- Tanya die Rosmah Mansor sihat tak, lepas ni wedding sape die nak duduk tengah lagi :P

3. Jika anda bertemu dengan Obama, apa yang ingin anda lakukan ?
- ooooo, sambil korek idung [eeeww xsenonoh la Mai ni]

4. Musuh anda jatuh longkang, apa reaksi anda ?
- haha, aklau lalat jatuh longkang ? memang tak nak tolong, dekat situ jugak aku gelak sambil jilat ice kelim xD [giler lawak kalau betul btw lalat ade stry moru die dalam entry Mai :p]

5. Anda tidak perasan yang anda memakai pakaian terbalik ke sekolah, apa yang akan anda lakukan jika anda menyedarinya ?
- Pi tandas la tukar semule tak pun kalau kantoi dengan enemy cakap je erh ni trend kau ape tau kau kan lalat hurung sampah je xD

6. Apa yang akan anda lakukan jika terberi salam (Assalammualaikum) kepada orang yang bukan Islam ?
- Errr, kalau cikgu tu Mai boleh watlek watpeace lagi kalau bukan ermm, sambil senyum ceramah die ajak masuk Islam :D huaaaa

7. Kalau anda dapat tahu yang boyfriend/girlfriend/suami/isteri curang, apa yang akan dilakukan ?
- Wahh no menn, ish pantang kalau curang-2 ni. Bincang lu kalau betul let's start The War yeaahh baby, bring it on [kay terlebih dos hari ni]

8. Kalau cikgu anda buat lawak yang tidak kelakar, apa yang harus dilakukan ?
- cakap kat cikgu tu, "errr, cikgu kena gelak ke ni ?" [taubat cikgu tak buat lawak dah]

9. Apa yang akan anda lakukan jika anda tertangkap sedang meniru dalam peperiksaan ?
- Redha je lah kau, kalau kantoi bawak toyol masuk dewan.

10. Apa reaksi anda kalau rambut anda dibotakkan ?
- termenung 24 saat lepas tu meraung lepas tu pandang muke meraung balik dan lakukan aktiviti tu sampai rambut panjang balik xD [wooii, sape berani botakkan Mai >.<]

11. Salah seorang daripada kawan anda tercedera di lutut, then kawan anda yang lain bertanya eh, lutut kau sakit ke?". Apa pendapat anda jika dapat kawan seperti itu?
- Sambil pandang dengan comel gilerrrr tanye die, "Sahabatku yang bijak lagi sana sini sinun, ape kebengap benor kau ni, rabun ke raban -.-"

12. Apa yang anda rasa masa anda kira bintang dekat langit ?
- errr kena jawab ke ni ? tak pernah pulak terfikir nak kira rasenye rase gilerr kot xD

13. Apa yang anda lakukan jika anda sedang berbual dengan yang tersayang dalam phone dengan penuh real, then dia cakap "Boleh ulang tak ? Tengok Wonderpet tadi." ?
- Secara tibe-2 menyanyi, "Wonderpet,wonderpet dah berjaya membantu rakan yang ke...., erh awak ade cakap ape-2 ke saya pun tengah layan Wonderpet, Wonder giler kan Pet ni".

14. Ada orang gila menari dekat tengah-2 jalan raya, then ada sebuah lori treler yang menuju ke arah orang gila tersebut, apa yang anda harus lakukan ?
- Laju-2 pergi beli popcorn sebab bakal menyaksikan perkara yang amat dahsyat, kay gurau sambil menjerit orang gilak, orang gilak, run for your life, run for your life [sambil suare giler gema]

15. Justin Bieber tetap sokong Israel yang sedang mengganas di GAZA, nak sokong dia lagi ke ?
- eewww pelissshhhh deh, justin bieber is not my taste -.- muke macam perempuan and tak pernah langsung dalam kepale hotak ni minat die [wowwww emo sekejap xD]

16. Crush anda sedang online, then dia tegur anda, apa reaksi korang ?
- Telefon adik, kakak, mak cik, mak, nenek pasal portal laman web Zalora, erh lari tajuk maaf-3. Kenduri 3 bulan xD [cisss tipu semata-mata]

17. Simsimi cakap anda gila, nak bagi dia penampar tak ?
- Taklah, I lap Simsimi [sambil cium dahi Simsimi] *Pernah taip Rosmah Mansor dekat Ssimi, die reply rambut kembang, lol xD

18. anda ada berape banyak adek beradek angkat ?
- Dulu ade la jugak sekarang semua dah aku hangkat and humbankan ke dalam kolam najis [eeewww, kahak]

19. Peristiwa yang paling buruk pernah terjadi pada anda ialah ?
- Err yang ni tak tau nak bagi jawapan lawak cmne -.- Setakat ni kena tangkap ponteng koko kayh dengan cikgu disiplin [malu...]

20. Dah berape lama korang hidup ?
- hamboi soalan macam cari gaduh je xD agaga, alhamdulillah lah nyawa yyang dipinjamkan dah 19 tahun 7 bulan 12 hari 1 jam 24 minit 33 saat [hamboi oberrrr]

.:: Perghh sedar tak sedar 20 soalan Mai jawab dengan tekun -.- penat giler sampai rase nak fedup pun ade sebab line giler, soalan panjang, sakit belakang tok wi [ooooh]. Tu je la, penat den menaip and yang bace sampai ke titisan darah terakhir memang waa tabik sama lu lah xD Wassalam

Tak kait : Wooi, woiii kejam giler kau Kaum Yahudi tu, tak teragak serang Gaza bertubi-2. Kau memang tak guna giler

10 comments:

leakedknowledge said...

err err apa ni apa ni apa ni....hhaha mcm sengal jer smua jwpn kt atas ni. #15 yea yea latu tu anti justin bibir, padahal die hard fan die...=.=' smpai skrg otak ak tak dpt nk mcerna knp orm mpaun tergila2kan dia

Nur Amalina Maisarah said...

eiii selambe kure-2 je kan kau cakap jwpan aku sengal -.- haha, eeeiii betul lah weyh aku langsung xpenah minat JB tu, tah pape

Arjuna Silvera said...

dah terlepas bagi salam...dakwah la pulak

iezayusof said...

haha, rambut kembang doe. aahhah, tak tahan nak gelak :DD

Norvanida said...

terima kasih sebab join contest ni :)

Ira Syiqin said...

hai jom ikut segmen Jom Godek-godek followers di sini http://irasyiqin.blogspot.com/2012/11/segmen-jom-godek-followers.html

alia syuhada said...

haha , kak mai, penat gelak sampai adik alia pelik. Jawapan akak gila2 . LIKE ! Thumbs up ! :D

Nur Amalina Maisarah said...

hehe akak memang giler erh jawapan-2 bukan akak, akak waras lg xD tengss ye Alia bace

Norvanida said...

MAAF!!! Contest Ini terpaksa dibatalkan dan akan dibuat semula kelak. Time itu, nama anda automatik akan di listkan sebagai peserta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...