Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Sebab-ii kau follow blog seseorang

Assalammualaikum w.b.t..

1. Blog die awesome :D


  •  kau bukak je blog die entry die sangat awesome so kau rase nak follow and feel likes tak rugi langsung. Contoh macam En. Ben, Kak Lyssa [betul kot eja], Paiz Tapit and many more.


2. Syarat segmen or GA


  •  Kau clueless giler die ni jenis blogger camane. Yang tulis hentah hape - hape, yg berguna, yang santai or yang critical or macam-macam lagi lah kan. Kau follow je and kau xpernah pun rase nak terjah balik. Kadang-2 tajuk die gempak nak mati tapi dalam entry die isi tu hampeh macam kau makan durian yang kena buat tempoyak murah je. Wkwkw ade ke macam tu


3. Sebab die follow kau and die kate follow die balik


  •  Kadang-2 ade je yg buat even Mai sendiri dgn muke xmalu cakap xD tapi ade la kate kalau sudi follow back but from now on [azam baru ni sempena 1.2.34], nak tulis follow u je no more follow me back or sudi la what so eber and foeber :p. Ade orang cakap hak follow hak kami tuiiih. Ape gune kau follow tapi kau pernah pi blog die sekali dalam seumur hidup je kan.


4. Kau nak penuhkan followers kau xD


  •  haha xD baik mengaku sape pernah buat cmni dulu ? Okay, okay mengaku lah pernah and hentam je follow orang sebab nak orang follow back [jujur kan Mai, comel tak ? xD]. But sekarang tak dah. Sebab ke empat ni tak valid dah cume sebab first until third je la. Macam orang cakap readers are double important than followers why because dieorang yang bace entry kau kan kan kan [hamboii jangan nak poyo sangat]
5. Kesian


  • Okay sebenarnye sebab ni paling hampeh Mai rase sebab kesian xD entah wujud ke ntah or pernah tak orang buat. Kalau pernah sila mengaku dengan jantung yg jujur lagi pam dengan kuat kau pernah follow orang sebab kau kesian followers die sikit ? haha. Kau follow Mai sebab kesian ?! double what xD
6. Kawan sndiri so support


  •  Hoho, point ni Mai dapat dr blogger-2 lain yg bagi antara sebab dieorang follow someone. Betul jugak cakap Gadis Cupcake kite follow coz die kawan kite :D rase mcm nak support nak-2 kalau kawan kau tu baru buat blog.rase exseted je xD huahua
7. 'Aku main follow je ni'


  •  Hah ni pun dr blogger yg komen jugak, Encik Din [selambe je Mai panggil die Encik Din xD]. Hah yg ni sangat betul xterfikir pulak hari tu. Sape sini kau pun same main follow je sesape sebab hari tu kau rase mood kau baik and nak follow orang ? huahua, Mai pun pernah ;D Erh suke hati je kan.
8. Lu pikir lah sendiri


  • Erh ade pulak sebab macam ni haha maksud die kau pikir sendiri lah sebab kau follow someone tu. Nak share sebab kau komen je kat bawah boleh Mai tambah point lagi [wah macam bina karangan pulak berpoint-point bagai =..=]

.:: Kay tu je lah. Hahaha sengal giler kan entry ni sebab dah lame pikir and tak pernah tgk org update pon so dengan comel dan perasan Mai pun menaip la post entry yg entah hape-2 :D So korang follow blog Mai sebab ape ? Kesian ? cisss nyah kau kuman xD agaga. Kbaiii and Wassalam ^^

Tak kait : Rajin kan Mai melukis xD huduh pun huduh la janji ade entry :p dan akhir sekali wow fantastic baby :D

19 comments:

eimuizduaf said...

Suke bace entry best best . hohohoo .

Misz Fazie said...

hahaa yang kes kesian tu pernah.. lagipun nak support blogger lain jugak kan.. nice entri suka bace.. done follow here :D

Kniedaz said...

Haha...kadang2 jeles gak tengok blog yg ramai follower tapi terfikir gak...yg banyak follower tu kalau kita follow dia, dia terjah tak blog kita? Kalau akak...akak follow yg mana akak rasa sesuai dengan akak. ..Hehe

Nur Amalina Maisarah said...

eimuizduaf : kalau Mai, mai suke yg santai entry die lawak and byk info :D
Misz Fazie : haha..agak lah kan..ehehe, kalau support takpe la :D
Kniedaz : hamboi siap ade kesesuaian erh..hehe..Mai follow yg yg biase-2 je tp kalau yg femes even xfollow slalu ikut pkmbangan ^^

melissa lissalalissa said...

hihi nicee~ ^^
Lissa ada jgk pernah buat tuu.. hehe

D i n said...

din main follow je haha :D pastu blogwalking :)

Gadis Cupcakes said...

assalamualaikum . I think all of the reasons are true . mainly true . Haha . I would like to add some , I follow some of my friends blog . well at least I gave them some support right . hehhe

Nur Amalina Maisarah said...

Lissa : hohoho, semua pernah kot xD
Din : agaga, hah yg tu pun betul xD.
G.Cupcake : W'salam. yeah, i think so. I will add your point in this entry :D huahua

Nurul Farahizzati said...

ala comelnya mai bila jujur :) zizie jenis follow sape yg follow zizie, and kalo entry dia suma best2, zizie follow :)

Nur Amalina Maisarah said...

hehe..comel bile jujur ? ekeke pun boleh..tengss..Mai semua sbb kat atas xD kesian not sure -.-

Puteri Afiqah said...

huhu... suke entry ni.. :)
saya tak suka kalau orang suruh kita follow balik... huhu

Nur Amalina Maisarah said...

hohoh..alhamdulillah suke :D tu la pasal kalau ckp sudi tu okay lg tp kalau "sy follow awk follow sy balik", pernah buat jugak kot dulu xD

alia syuhada said...

hehe, suka ayat kak Mai yang ni "jujur kan Mai, comel tak ?" . hihi . Comel2 ^^

Nur Amalina Maisarah said...

Alia : wahhh [scream] hai Alia lame xnmpk ^^..agaga akak suke puji diri tp org puji xsuke xD malu :p btw tengss bace ^^

~didiey~ said...

agak2 mai follow blog didiey sebab apa???hikhik!

yg no 3 tu langsung xpernah buat..hihi

Nur Amalina Maisarah said...

haha..Mai pun xingat lah Didiey xD ramai giler kot Mai follow.almost 600..so lupe sbb..ehehe

Adib As said...

Baca entri ni, mata dok melekat kat lappy tu jaa. Durian? ahaks. Kenapa folo blog adib eh? mesti sebab disuruh folo balik kan ahaks. banyak sangat terasa baca entri ni muahaha

Sherlyanna Angiela said...

huahuahua... sukanya blog ni. pandai juga pemilik blog ni buat lawak.. apapun, saya selalu support blog ni!!!

Nur Amalina Maisarah said...

Adib : hoho jename baru ni durian xD hehe jgn terase sebab Mai pun terase. agaga :p
Sherlyanna Angiela : tengss dear sbb always support :D smgt nk buat lg terbaik.chewah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...