Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Pendapat please !!

Assalammualaikum w.b.t..

comelkan tgk al-Quran ni :D
Dari Ibnu Mas'ud , Rasulullah S.A.W. bersabda, "Barangsiapa yang membaca Al-Quran, maka ia akan mendapat satu kebaikan yang dilipatgandakan sepuluh kali lipat. Baginda melanjutkan, "Aku tidak mengatakan AliffLamMim itu satu huruf akan tetapi Aliff satu huruf, Lam satu huruf, Mim satu huruf"
[HR At.Tirmidzi]

Kawan-2 chewahh sengal je erh cop-2 entry ni serious tau bukan santai sengal macam sebelum ni. Sangat perlu opinion korang nak kalau lah kan korang menginap [chewah] dalam satu bilik ni. kire hostel kat u lah kan. Dalam almari yg korang dapat ade Al-Quran org sebelum ni tertinggal so nak buat hape erh.. ??
Nak ambik milik orang nak bagi dekat surau takut tuan die nak ke ape kan, kalau nak tinggal je kesian dekat Al-Quran tu xde orang bace. Mai dah ade al-Quran sendiri. Macam mane T^T buntu dah ni. Komen kat bawah erh sayang-syaangku sekalian alam semesta :D 

Tak kait : Dah berbulan kot al-Quran ni terbiar tak dibace.

8 comments:

Kelana Cinta said...

Bahasa ibunda yang indah:

CikMai,adalah lebi baik kiranya CikMai mencari dulu tuannya itu.Sekiranya telah putus harapan dan tidak berdaya lagi mencari,sedekahkan saja di surau atau masjid bagi kegunaan orang ramai dengan niat menyampaikan kepada orang itu.Semoga bermanfaat....Boleh pakai ka?

alia syuhada said...

eh2 kak Mai, alia kasi pendapat je . Erm, bukan dalam Islam , kalau barang orang tertinggl, kena tunggu beberapa hari, kalau tuannya tak tuntut barang tu , boleh lah kita ikhtiar apa yanga patut . Alia rasa baik kak Mai letak dekat surau je . Tapi soal berapa hari tu , alia tak berapa ingat :D

Nur Amalina Maisarah said...

Kelana Cinta : bagus jugak idea tu sebab dah lame pikir nak buat ape dgn Quran tu, insya-Allah nnt try usaha cari tuan die.tengss bg pndapat ^^
Alia : Hoho, pun great idea :D akak nak try usaha dulu la cri n tunggu.tp Quran tu mcm dah lame kne tgl

Ima Azwan said...

Cuba cari dulu pemiliknya. biasanya kalau dekat hostel dekat depan pintu bilik kena letak biodata. hihih.. cer cari tuan dia dulu :)

eimuizduaf said...

Hmmm . Buad lah solat hajat supaya tuan empunya datang ambil . Mungkin die terlupa kott . In Sha Allah , kalau kak mai buad solat hajat , mungkin tuannya tergerak hati untuk datang ambil :D

Nur Amalina Maisarah said...

Ima Azwan : hoho mmg patut ade tp budak uitm ni degil sikit so xde.hoho.btw tengss ye dear ^^
Eimuizduaf : hehe..another great idea :D tenkiu dear :D in sha Allah kak Mai try nnti ^^

Puteri Afiqah said...

betul2.. cari pemiliknya dulu..
kalau takde, baru sedekah kat surau..
insyaAllah, pahala akan sampai pada akak dan pemilik Al- Quran tu selagi ada orang yang membacanya :)

Nur Amalina Maisarah said...

tengss bg pendapat ye fiqah ^^ insya-Allah nnt akak try..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...