Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Review UiTM Jengka

Assalammualaikum w.b.t..

Okay macam yang korang tahu sekarang ni budak2 sibuk nak masuk u dah :D Congratz dekat yang dapat U especially adik2 yang bakal masuk Uitm Jengka Kampus pahang :D Yang belum dapat or tak berjaya jangan sedih belum rezeki. Korang buat la rayuan or apply pra-u. Kot2 dapat UiTM Jengka :p Mai dah hampir masuk 5 sem dekat sini. Hoho tue dah kan xD Kay malas nak mengarut dengan lebih panjang. Sikit gambar untuk future student UiTM Jengka :D and info.




Ni HEA. Segala urusan macam bayar yuran, bil or whatever dekat sini okay
Ni pulak library baru. Seriously selesa and ade tv xD

Ni kediaman budak degree.. agak mewah kat sini.
Lupe ni dalam library baru. Cantikkan. 
Ni kediaman sang puteri xD Btw tu yg terpampang tu la blok Mai :D
Ni kediaman sang putera. Chewah. kotak2 lg bangunan xD
Ni pulak Dewan dekat UiTM or DIS. Name asal DSG [Dewan Sejuk Giler :p]
Ni tempat untuk mcm2 majlis besar ke kecik ke and tmpat exam
Mase UiTM Jengka catat record :D Mai xde dalam gmbar but terlibat dalam proses mengecat [dipakse -.-]
.:: So tu la beberape gambar. Saje je sbg panduan untuk adik2 dr akak [wah akak kau xD]. Not bad la duduk sini sebab Jengka dah membangun. Banyak ape kedai2 walau tak se'gah' kawasan UiTM lain. Korang boleh fokus study and stay away from shopping :D Masalah dekat sini tak banyak just kadang2 bekalan air putus tp xde la sampai kau tak mandi. Hoho. Okay bawah senarai program ditawarkan :


Program Pra-Diploma
Pra PerdaganganPD002Jengka
Pra SainsPD007Jengka
Program Diploma
Diploma PerakaunanAC110Jengka
Diploma Industri PerkayuanAS117Jengka
Diploma SainsAS120Jengka
Diploma Pengurusan LadangAT110Jengka
Diploma Pengajian PerniagaanBM111Jengka
Diploma Pengurusan BankBM112Jengka
Diploma Pengurusan & Teknologi PejabatBM118Jengka
Diploma Sains KomputerCS110Jengka
Diploma Kejuruteraan AwamEC110Jengka
Diploma Pengajian SukanSR113Jengka
Senarai unit kokurikulum di UiTM Jengka :

Part 1 :

1. Kesatria Negara 1
2. Pertahanan Awam 1
3. Badan Pertolongan Cemas 1
4. Kesatria Kembara 1
5. Brass Band 1

Part 2 and Part 3 :


1. Kesatria Negara 2
2. Pertahanan Awam 2
3. Badan Pertolongan Cemas 2
4. Kesatria Kembara 2
5. Brass Band 2
6. Kekeluargaan Islam 1
7. Event Management 1
8. Sukan - sukan
9. Pemikiran Mahathir
10. Dll

Okay tu sedikit sebanyak info yang Mai dapat share dengan bakal student UiTM Jengka :D For futher info boleh refer sini -> MPP UiTM Pahang. Btw Jengka bukanlah hutan sangat okay jangan takut or sedih dapat sini ^^ Wassalam Btw kalau ade nak tanye Mai ehem senior ni xD boleh je tanye okay

Tak kait : Jangan cari pasal and langgar rule dekat U ye sebab nanti kena saman

46 comments:

Aiman Ayie said...

time baca post ni, agaknya, memang saje kot bina kawasan uitm ni jauh jauh sikit dari bandar *tolak induk lah.

arau pun okay je, tapi kedai makan sedap sedap banyak >.<

Shafiq Hashim said...

Rindu Zaman Study

shafiqhashim.blogspot.com

farah.fauzi said...

Kagum tgk kediaman budak degree..hee

Keyme Keymoo said...

pinjam enrty , saya letak kat group budak spm yang nak kenal uitm jengka :)

Alya Humaira' said...

eh, awak... hehe.. saya student uitm jengka jugak.. part two degree.. hehe... kat kolej degree mmg nampak mcm mewah, tapi makanan kat cafe,...erm... dah tak tau nak kata apa(sebeb makan kerana lapar n terpaksa).. awak.. nnt free kot2 bleh jumpa ...hehehe...

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah said...

Wah!!!!! jauh beza dengan kampus Maktab Perguruan...haha

Nur Amalina Maisarah said...

Aiman Ayie :
hoohoh mmg betul lah rasenye sebab kalau ade tmpt bndr pun yg sedang2 je xmcm kat bndr lain..btw betullah mknan sedap sgt but mahal sgt T.T
Syafiq :
ex student uitm jngka ke..hehe
Farah Fauzi :
samelah..kiteorg pernah masuk sbb nak usha bilik..haha
Keyme :
hoho..boleh je..free to share ^^
Alya Humaira :
oo ye ke :D hoho hari tu Mai pi makan kat situ mcm best je..ekeke.. tp tmpt tnggl mmg superb la..boleh je kalau nak jumpe :D heee~
Abak :
jauh beza sbb lagi bagus or lg err teruk..keh3 :D thanks bace Abak ^^

FairuzAqilah said...

hehe... cantik erh uitm jengka.. kampus baru ke ye... jealous jealous.. saya uitm seri iskandar, sem depan nak masuk part5 jugak.. kira kita satu batch lah kann.. :)

Nur Amalina Maisarah said...

FairuaAqilah :
hehe..boleh la cantik jugak la..
xbaru pun..dah lame dah bertapak dkt Jengka ^^ oo same batch la erh..hihih..

Aesya Zealous said...

cantiknyaaa uitm jengka!. cam best je kediaman bdk degree tu.

btw, kite grad uitm shah alam.

tak penah lg pegi uitm jengka

Nur Amalina Maisarah said...

Aesya : kan cmbest..tp xtau la cmne tp teringin gak nk duk situ..hehe..Mai la jejalan jengka..hehe

sweety cadbury said...

hey....kte dgree sportrec jengke..hehehhehe http://cweetykadbury91.blogspot.com/

Razil Tahir said...

saya study kat shah alam...
tak pernah pergi uitm jengka... huhuhu
mesti menarik... hahahah

Nur Amalina Maisarah said...

Sweet Cadbury : wahh sportrec :D hehe..dekat la kite
Razil : hoho mneganjing erh menarik..keh3

Ain Mfna , said...

thankyou sebab sudi join Segmen Sekejap Simple ! Senarai peserta sudah diupdate , goodluck ye :D

http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2013/05/senarai-peserta-segmen-sekejap-simple.html

Ney'zara Mazna said...

cantik laa view UITM Jengka ni..

Nur Amalina Maisarah said...

Hidayah : thankss but for ?
Ney'zara Mazna : cantik name :D cntikkan ^^

Diera Tekikushika said...

pernah melawat uitm jengka... =)

Nur Amalina Maisarah said...

diera : oooo Diera buat pa kat jengka :D

Nurliyana Mohd Fariz said...

nice la sapa yang duduk kolej sampai habis belajar. sapa yang kena menyewa baru tahu perangai orang sana macam mana..

btw thanks abg din rantau perintis yang baik hati bagi sewa murah.. siap bagi duit raya time nak balik kampung..

Yaya said...

hai. :) just nak tanya, intake degree Uitm Jengka bulan 9 ni dapat kolej kediaman tak? risau la. :(

Farhan Nabilah said...

Kakak masalah bekalan air 2 slalu berlaku ke apa? Kena slalu tadah air ke?

Farhan Nabilah said...

Kakak masalah bekalan air 2 slalu berlaku ke apa? Kena slalu tadah air ke?

mira sempoi said...

Saya pon otw g uitm jengka gak.....xsbar asa nk p....uitm jengka wait me......hahah.....

Anonymous said...

Assalamualaikum akak,untuk diploma.satu bilik ade berapa orang ye ?

aqielah said...

Salam , koko ap yg x heavy ekk ... risau la plk takut ad bnyk kawad ngan aktiviti ... akak ambk koko ap ekkk ???

Ana abdun Ana Miskin said...

Assalamualaikum,
kepada yang bertanya
saya pun daripada uitm jengka jugak masih in progress accounting,
diploma, biasanya lapan orang dalam satu bilik, itu dululah masa zaman lecturer2 dulu, zaman sekarang kita, satu bilik kongsilah sesama lelaki dan perempuan, lelaki kongsi dengan lelaki, perempuan kongsi dengan perempuan bukan campur laki dan perempuan ye...tapi kalau dekat uia ade sebab dah berkahwin ye, harap maklum.
dan kos koko yang paling tak tough adalah anda pergi masuk plkn dan masuk uitm anda apsti tiada kawad sebabnya anda adalah pelatih yang sudah letih berkawad tapi jika masih nak berkawaddan bermnat menjadi komander kesatria negara, brass band, bpc, jpam dan kor suksis pdrm dipersilakan tiada halangan...
sila berikan feedback ye..
dan dan kepada mereka yang pelajar baru sem satu yang bakal merasa mds yg mana sekali seumur hidup, tegur2lah kami pmds nanti...
x garang dan sangat baik hati...ye...

aqielah said...

Koko ap yg tdk tough ??? Sbb sy mmg x msk plkn ...

Ana abdun Ana Miskin said...

maaf kepada saudari mai menggunakan bloqnya untuk menjawab segala persoalan...
untuk pelajar part one seperti saudari aqielah nanti....adik kenalah pilih sama ada kor suksis, kesatria negara, brass band, bpc dan jpam....
saudari perlu pilih awal...nanti abang and kakak pmds akan bantu jika mereka berkelapanganlah, bergantung kepada pp sama ada akan ada masa atau tidak untuk pmds membantu tapi biasanya da jerh....
ok... yang tak tough ye..... emmm.....kesatria negaralah, sebabnya hanya satu sem jerh duk ngadap masuk hutan ade kem jumpa hantu, dan seriusly....dan nak tanya jugak....masuk intake nih uitm jengka ke...dan kos ape...

Anonymous said...

akak, nak tanya. bilik untuk budak diploma lat uitm jengka berapa org satu bilik?

Nur Amalina Maisarah said...

alamak byknye komen.sorry lambt respon..
farhan nabilah - selalu la jugak jd.. biase pg. tp kalau budak yg dduk dkt kompleks slmt skit slalu ade air..
mira sempoi- hehe slmt belajar
anon - biasenye 4 org stu bilik. tp skrng ni byk kos dah pindah so mybe makin kurang la kot. akak da xtahu sbb bru je habis thun ni
Aqielah - kalau ikutkan xtough semua mcm same level. tp kalau adik nk ambik koko lain mcm masuk persatuan boleh la masuk kesatria negara bukan kembara tau..kalau negara satu sem je..
ana - thanks ana tolong jawabkan..busy nak bukak blog

aqielah said...

Terima kasih kpd akak2 yg membantu utk mnjwb sgla persoalan ... sy ambk kt jengka kos industri perkayuan Tp x thu la nk ambk ke x ... sbb x thu industri perkayuan ni ttg ap???

aqielah said...

Program utk Mds tu brp minggu ???
Nk tny ape aktivitinye ???

Nur Amalina Maisarah said...

Aqielah - perkayuan? oh pasal tu akak xsure but xramai sgt perempuan ambik. tp dun wori ade je kawa akak ambik..ok je..btw mds tu dlm semiggu..or less..time ni pnt sikit tp no worries sgt fun ;) anything yg qielah nk tanye boleh je add akak kat fb. Nur Amalina Maisarah. kat fb sng sikit akak jwb sbb blog akak jarang on

Anonymous said...

Aqielah - sy pun dpt kos mcam awk. Industri perkayuan. Jumpa awk disana :D

sha keyna said...

Salam nak tanye,

kat area uitm tu ade hotel2 terdekat x??

saya dpt msk uitm jengka jgk..hehe

Ana abdun Ana Miskin said...

selamat berminggu destini siswa...
jumpa disana....hotel ade jer, dan satu lagi mds nnt baju kurung pakai sgt kerap..mgkn sekali je mandi sehari...start program seawal empat pagi bgn habis dua belas malam....tido 4 jam saje....ok.....no worries adatlah kena dengan pelajar senior....ok...have fun...

budak buku tisu said...

assalamualaikum dear sis nk tye katil kt ctu nnti double dec or single :3

Ana abdun Ana Miskin said...

ade beberapa hari je lagi nak masuk uitmkan.....jadinya selamat bersama keluarga, nanti puasa kat uitm ye....sangat best.....ok....mds itu anggap sebagai satu bentuk perkenalan ok......abg n kakak oc sumenya ok......disiplin kena jaga okayh masa sharp ok......xdelah plak nnt adik2 dgr kata perintah macam ni, tumit pacak siku lurus pandang 200 meter kehadapan faham skuad! xdelah macam tu.....kami akan bagi kata 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 aje.....ok.....

Nur Amalina Maisarah said...

sha keyna - hotel ade je..ade dua yg akak tahu..issoria and suhaznik..suhaznik betul2 depan kedai2 yg ade marry brown. issoria blkng sikit..mercu view resort pun ade tp akak xpernah plak try penginapan dkt situ.
budak tisu - katil double decker untuk blok a b s d h i ..blok k je katil single.tp untu senior biase nya. nak tanye ape2 lg boleh je add kak mai dekat fb. okay :D Nur amalina Maisarah

batrisyia isya said...

Salam akak. Saya akan masuk uitm jengka kos dip pengajian perniagaan. Nak tanya akak tentang kos ni. Akauns dia susah tak? Subjek susah tak ? Dulu masa spm saya drop akaun, jadi tkut tak boleh bawak subjek akaun.

Anonymous said...

Salam..just nk tnya..siapa kenal staff kt uitm jengka ni yg namanya faizal..umur dlm 28-29 mcm tu..kwn lama lah..

Anonymous said...

Salam. Saya Azlan. Dulu Pra Sains kat Jengka tahun 1994. Saje saje google "uitm jengka", sampai ke blog ni. Sweet memories.

エルリックサーシャ said...

Sy dpt kat uitm jengka daftar bln ni..sekian lama apply asyik x dpt kali ni alhamdulilah kali yg ke-3 apply baru dpt..wish me luck!

BULAT said...

Assalamualaikum...

saya nak tanye kalu studen Pra UITM jengka minggu orintasi sapa yang handle..plajar senior ke lecturer ke atau pegawai tentera..memang kena bagun hari2 kul 4pagi eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...