Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

"11 THINGS ABOUT MYSELF"

Assalammualaikum w.b.t..

Tagged by my new friend , Raydah dengan Fatin. Kalau nak join korang buat je kayh ;D

Rule :


11 things about me :
1. Seorang yang sangat sayangkan kucing tapi tak bela sebab kalau mati nanti sedih dan meroyan xD
2. Boleh jadi seorang yang lawak and serious. Ikut keadaan.
3. Ade kawan kate muke garang tapi Mai rase comel je. wkwkw :p
4. Peramah dekat laman sosial je but in rela life need to be careful
5. Tak suke dipuji tapi suke puji diri sendiri :p
6. Kalau dah moody seharian tu habis orang sekeliling akan terbabit. [ish3]
7. Susah nak dapat demam [alhamdulillah], tapi kalau kena sangat dahsyat :o
8. Suke orang yang same dari umur 16 sampai sekarang -.-
9. Obsees dengan pink but now cube kurangkan.
10. Tak suke tengok family disakiti especially ibu ku sayang :D
11. Nak sambung business family nanti. Insya-Allah

11 Questions From Raydah
1. Komen tentang blog Raydah?
 -Sangat kawaii and loading canteeek. Entry menarik :D
2. Agak2 Raydah orang macam mane?
 -Macam peramah, baik :D hehe
3.  Andai diberi peluang utk berjumpa dgn seseorang siapa orang tu?
 -Nak sangat jumpe baginda Nabi Muhammad S.A.W.. [selawat jap]
4. Perkara paling menggembirakan berlaku dalam hidup
 -Bile bersama dengan family and semua ade berkumpul sekali. And time SPM :D
5. Puas hati tak dengan diri sekarang?Why?
 -Not really. Masih cube memperbaiki utuk jadi muslimah yang solehah and baik. Amalan tak cukup lg
6. Sekiranya diberikan satu juta, nak buat ape?
 -Nak bawak satu family pi mekah, lepas tu melancong satu tempat best and nak pi rumah anak yatim dekat temerloh nak sedekah sikit [rindu bebudak tu]
7. apa yang anda lakukan jika ditinggalkan sorang dalam hutan yg gelap?
 -First2 mestilah nangis kejap. Bile dah dapat kekuatan, Mai cari jalan keluar sambil doa banyak2. Mohon dijauhkan lah sebab sgt fobia dengan tempat gelap :(
8. Soalan no 7 pelik tak?
 -Tak pun :D hehe
9. Setiap kali nak tidur ape yang dibayangkan?
 -Mase depan and berangan :p keh3. Kadang2 bayangkan benda seram~
10. Haiwan ape yg paling ditakuti?
 -Tang jenis reptile and serangga T.T Geli gelaman kau nyah
11. Warne kegemaran and sebab
 -warne pink sebab die terpengaruh dengan membe yg mmg giler pink. Sampai sekarang Mai jadi minah jambu -.-

11 Questions from Fatin :
1. Rumah and asrama, prefer yg mane? Kenapa?
 - Rumah opkoss sebab dekat hostel agak kesunyian and kebosanan. dan keseraman :p
2. antara cornetto and magnum mane pilihan
 -Magnum kot. Erh entahlah. Yang pasti suke aiskrim wall yg strawberry cheese xD
3. Suke bace buku genre ape?why?
 -genre ape erh. Penyiasatan, komik, cintan cintun sebab ianya best xD
4. Nak kawin dgn pilihan keluarga or sendiri?
 -atas jodoh Allah. Kalau ditakdirkan family yg pilih i follow je~
5. Suke movie yg cmne?
 -Yang macam drama korea ala2 sweet gitu. And yg magic macam cite omputih and drama melayu macam sebenarnye aku isteri die.
6. Suke tgk movie di rumah dgn family or cinema dengan member?
 -opkoslah dengan family terchenta. Kalau wayang bosan kau. Kekadang takpe la.
7. Kalau family and member ajak keluar dlm mase yg same pilih mane. Why?!!!
 -Mestilah family terchenta lagi. Selepas Allah and Rasulullah S.A.W. Mai ade dieorang je :D hehe
8. Hari sabtu ade kelas ganti, ape reaksi?
 -giler kau kalau Sabtu ade kelas. Nak tidoooqqqq :(
9. First impression terhadapa Fatin
 -garang xD haha. sebab Fatin sendiri yg cakap die garang :p
10. Pendapat tentang blog Fatin
 -Simple design but nice and beautiful macam tuan die ^^

People got tagged by me

11 Questions From me

  • Pendapat pasal blog Mai ni :D
  • Kalau diberi peluang untuk berjuang untuk Islam, nak tak?
  • Andai kata hari esok ialah hari terakhir korang, orang first yang korang nak spend time bersama
  • Jalan sebelah kiri ade duit sejuta and jalan sebelah kanan ade idola korang, pilih yg mane? Tak aci pilih dedua :p
  • Perangai paling korang benci pade seseorang
  • 3 kebaikan diri korang
  • 3 words pasal korang
  • Kalau boleh undur balik mase [kalau okay jangan emo] , mase bile korang nak kembali
  • Kalau korang akan dijodohkan dengan orang yg paling dibenci. Nak buat ape
  • Perkara yang paling korang takuti
  • Adakah korang seorang yg setia [chewah :p]
.:: Okay yg ditag kalau dah buat, korang ignore je lah ques Mai ni kayh ^^ Btw rajin2 la buat sebab mengisi mase lapang :p Wassalam

Tak kait : Panas kau cuace sekarang. Dalam kelmarin ade tak angin kuat dkt rumah korang. Giler takut mcm nak tercabut atap :(

7 comments:

maria firdz said...

Selamat bersegmen... bgus gak segmen..dpt knal satu sama lain... b

Nabila Izzati said...

Thanks tag :)
Gud luck :)

taShira Sha said...

thanks fo the tag :)
nanti buat entry pasal ni :D

Nur Amalina Maisarah said...

Maria : kan :D nasib ade org tag..hehe
Nabila : my pleasure :D
TaShira : sesame..okay2 :D

Ismah Atikah said...

Thank you tag :)

Nurul Alia Syuhada said...

Wahh ! Setianya akak suka orang yang sama daripada umur 16 . Mesti lelaki tu tak tahu kan ? Kan ? Kan ? hehe . Busniess family ? Apa tu kak ? Blog kak Mai ? Hmm . Apa ya? *ceh2 . Act blog akak dah makin comel. Untung lah dah makin pandai buat doodle. hehe ^^ Thanks TAG alia. Alia yang first ! Woaa ! Bangga,hihi *bapak panjang komen alia , hee ^^

Nur Amalina Maisarah said...

Ismah : my pleasure ^^
Alia : well akak mmg setia XD keh3 xde la. Mmg die tak tahu pun but mybe dapat hint sikit kot. Business jual frozem food. Nak bessaaaaarrrkan lagi :D hehe, org edit tu comel kalau kak Mai hancus xD Doodle kak Mai biase2 aje mcm tuan die la biase2 aje :p Hehe my pelasure. Ingat alia tag Alia :D hehe. Panjang giler jugak kak Mai reply xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...