Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Summary of My Life [part 1]

Assalammualaikum w.b.t..

Hoh summary? Hoi hoi yeah pasal Mai lah kot. Silekan dengar err bace ape yang Mai nak cite. Sape sini rase excited nak bace bunyi woooo [krik..krikkk.krikkkk *bunyi cengkerik]. Huh takpe la cite sorang-2 la *ambik maskara pakaikan dekat mate en.Samsudin [erh].

Ibu cite Mai lahir awal dr yang sepatut Mai lahir. Alah sebenarnye bape hari je pun. Patut la jangkaan tarikh tu dalam 3 or 4 Mac [hoh kalau 4 same ngan bestie laki Mai tu,xmau, xmau xD]. Erh bukan keluar lambat ke erh entah la giloos dah la kalau memalam menaip ni. Haha. Lahir hari Ahad bulan Ramadhan kau [anak bulan puase, wahhh flipping eyebrow].


  •  Mai tinggal dekat sungai Isap dalam 3 ke 4 tahun entah tak hengat lah aku mase tu kecik macam anak panda yang cute mane nak hengat kan. Yang ingat mase tinggal situ selalu kena selumbar [yang tak tahu err sile tanye atuk gooooogle erh]. Pernah la mase kecik Mai ni agak degil kayh besar pun degil jugak tapi kurang sikit [konon], Mai pernah jatuh dekat toilet and camne erh pecah kepale. Alah bukan macam terburai kalau tak memang tak menaip dah sekarang ni. Macam retak erh entah la yang penting bayak giloos darah keluar sampai due kain lampin penuh darah. Ibu and jiran sebelah pun pi hantar Mai dekat klinik parang [ke param]. Ayah balik tu mmg suspen la sebab nmpk kain lampin penuh darah kan. Then kena jahit kat kepale. Doc tu baik la die indian. Die baik sebab pujuk Mai and baik gule-gule :D Ribena betul Mai kan dapat gule-gule pun suke xD



  •  Tu baru mase umur dalam 3 ke 4 tahun nasib kepale otak waras cer kalau tak betul ke. Ish-2 nauzubillah lah. Alhamdulillah Allah bagi peluang lagi kat Mai nak jadi anak ibu and ayah yang comel :p haha. Masuk 4 ke 5 tahun pindah dekat rumah sekarang. Masuk umur 5 dah sekolah sebab gedik tengok Along sekolah lepas tu Mai nak sekolah jugak kau. Selalu la buat kecoh kat sekolah tu membuang sisa toksik dalam seluar, hasut kawan xdengar cakap cikgu, giler penakut nak pi toilet [aduh malu sungguh]. Tapi an mase tu ade kawan Mai same umur lah kan die kan melombong bijih timah die and then die makan *eeewww kan >.< haha.




  •  Masuk 6 tahun errr Mai xmasuk tadika [menyorok bawah tudung saji]. Sebab along dah masuk darjah satu so Mai tak suke jauh dari Along and Ibu so hari-2 mase sekolah tu Mai nangis je. Pernah satu kejadian giler tragis dan sangat memalukan bile nak ingat balik err Mai peluk tiang sekolah nak elak kena hantar sekolah tu then kejar motor ayah [gigih kau]. Terpaksa lah ayah bawak balik tapi mandi pakai baju sekolah lah kau balik tu sebab ayah denda T.T haha. Best jugak dapat mandi lagi sekali pakai baju sekolah :p Kalau Mai terpaksa pi sekolah pun mesti Mai teman mok cik chef kat dapur tu masak bukan tolong masak tolong tengok and borak-2 [heran Mai bile mase pulak Mai peramah sangat ni @.@]. Ade satu hari tu van datang ambik then Mai nangis cakap kat ibu tak nak van nak bas. Bas datang kau ambik Mai sekali Mai kate xnak bas nak ayah. Ayah pun balik keja nak layan Mai gedik ni =..= Tapi Mai kate xnak ayah xnak sekolah. Hah lepas tu err Mai dah hilang ingatan ape yang jadi xD haha. Mase umur ni Mai and Along suke pakai kain letak atas kepale sebab err rambut pendek an so nak macam heroin hindustan giteewww xD Sampai sekolah rendah kau buat perangai tak betul cmni.




.:: Hah tu baru je cite pasal puase belum lagi pasal raya, erh terikut upin ipin pulak xD Baru cite sampai 6 tahun ke bawah kalau nak tahu lagi la tunggu erh :D Sape nak lagi bunyi uuuuuu [kriiiiikkkkk, krikkkkkkkk -.-]. Wassalam :D

Tak kait : dikir barat ala dikir barat~ doakan Mai and classmate Mai dapat jadi juare ye :D heeee

6 comments:

Izyan Yan Cinnamon said...

nice entri hikhik..btw gmbar terakhir tu awk lukis sendiri erk?cantek & kreatif..sbb akak x reti lngsg lukis doodle,tp org lidi akak terer lah haha^^

Nur Amalina Maisarah said...

kak Izyan : ha'ah lukis sndiri dedue gambar :D tengsss..alah org lidi pun jd lah kak .. ehehe

xila dot said...

penah gak pkai skirt letak atas kple ;p

Khairul Zamri said...

ahahaa degil tu nk g skolah...

Nur Amalina Maisarah said...

Xila : hehe..buat jugak ke :D ekeke
Khairul : sgt degil..ish-3..sian parent -.-

Nurul Aini said...

Hehehe..Akak guna sampin abang akak..letak atas kepala..selalu kena marah dengan mak..katanya tak elok..memang tak elok pun kan..hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...