Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Filem-filem Allahyarham P.Ramlee ^.^v

Assalammualaikum warahmatullah hi wabarokatuh [semput ala-2 Sepah^3^]

Hehe [awal-2 entry dah gelak -.-] . Hah ape ekau rase bile tengok tajuk tittle topik Mai :D Excited ? Pelik ? Tak rase ape-ape ? Haish yang xrase ape-2 tu meh nak tolong sental otak kasi clean n clear macam pencuci garnier bb cream [promote] . Mai nak share dengan korang lah kan cerita-2 allayarham P.Ramlee ni. Hebat filem-2 beliau. Walaupun dah lame beliau meninggalkan industri seni n dunia yang fana ini, tapi filem beliau masih mekar di hati para peminat, hahhhhhh chewaahhhhh xD haha. Okay tok sah duk melalut lagi, jum scroll ke bawah daaa~ [ala-2 P.Ramlee :D]

1] Bujang Lapok !
 .:: Bujang lapok ni ade banyak siri which are Pendekar Bujang Lapok, Seniman Bujang Lapok n Bujang Lapok saje ^.^ Antare semua ni Mai suke Pendekar n Seniman. Yang lawak pasal Pendekar mase Sudin [S.Shahsuddin] jerit Eniiiii!!!angkat jemuran hujan dah nak turun xD Mai gelak macam siput je time ni sebab lawak giler. Yang seniman mase Sudin,P.Ramlee n Aziz Satar nak screen test yang Raja Kapur, King kong, Hang Tuah. Seriously lawak nak gilerr :D Sekarang tgh ditayangkan di TV2 ^.^

Jalan daa~
2] Do Re Mi
 .:: Sebenarnye kalau cerita-2 siri do re mi ni kurang minat sikitlah. Hehe, but layan je kalau ade sebab best jugak. Yang ade Laksamana DoReMi, DoReMi erh ade lagi ke erh. Den dah lupo xD Cerita ni yang doremi tu best mase ayah awek Ibrahim Din nak kejar dieorang tiga. Macam-2 benda jadi. Lawak-2 :D

3] 3 Abdul
 .:: Hamboi nombor tige tajuk pun 3 :D Cerita ni awesome sebab best sebab amazing n fabulous xD haha. Ni ade lawak, serious sikit n pengajaran pun ade. Abdul Wahab, Abdul Wahib, Abdul Wahuuuuuubbbbbb~ [nyanyi sikit ewahhh] . Tu lah name pelakon dalam tu. Hehe, tak pernah tengok ? 'Pernahlah!!!' Hamboi marah, kalau pernah baguslah ^.^ Ni Mai tgk dari kecik sampai besar tanpe jemu.

4] Ali Baba Bujang Lapok
.:: Hah biase Ali Baba n 40 orang penyamun kan tapi P.Ramlee ni bijak die ubah tajuk. Best story ni sebab macam-2 scene lawak yang dipaparkan :p Takkan jemu la wa cakap sama lu. Percayalah cakap guwa :D Yang best mase 'yang isong mate kaji,smarti seng' grrrrbbbbzzzzzzz terbuka pintu rahsia. Wahhh,wang emas [okay merepek] -o-

5] Ahmad Albab
 .:: 'Semua cerita lawak je Mai kau pilih' , alah biar lah bukan yang lawak je Mai layan, yang serious pun layan je T.T. Jangan marah erhhh [ala-2 P.Ramlee bukan ala carte erh xD]. Yang ni pun best. Erh semua best la. Nak tahu cerite-2 P.Ramlee lagi tgk TV2 hari Isnin pukul sepuluh n kau layan sampai rase nak menyelam n scuba diving tau . Kalau tak rase lagi jangan berenti xD haha. Dalam ni ade lagu jugak, xkire Mai nak nyanyi jugak :p Kita semua sepakat di kampung kepening lalat, mengucapkan selamat pengantin baru~ haha [gelak ahmad pintu]


.::Okay dah la story mory moru maru ni. Penat (_ _'') huhhhh [keluhan yang panjang]. Banyak lagi filem allahyarham P.Ramlee ni macam Azizah,Penarek Becha,Ibu Mertuaku,Antara Dua Darjat,Oggy and The Coackroach xD so on lah..Hah apo tunggu laiee, pi la tonton di tvnya ataupun di laptopnya yaaa~Sampai ketemu lagi di segmen akan datang. Jangan jemu-2 membaca tintaku ya , haha . Wassalam :* muaaahhh sikit dekat diri sendiri :P

Tak kait : Exam dah dekat, ketiak dah berpeluh, otak pun makin sarat pikiaq pasal result :'(

muke time nervous, haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...