Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Tutorial 2 : How to draw eyes mine version

Assalammualaikum w.b.t..

Okay lepas dah pandai melukis mesti lah nak letak mate takkan nak bior bute je doodle tu kesian die xD Okay ikut step di bawah okay

#1 Mule2 korang tekan layer 1 tu and then pilih pen



#2 Korang adjust size [refer picture] sampai dapat size yg elok and klik dekat bahagian yg nak buat mate tu byk kali smpai lebam erh sampai hitam :D mcm di bawah


#3 Lepas dah buat tu korang pilih kale lain biru ke pink ke ijau ke [up to u], then draw gune pen dekat bahagian bawah ink hitam tu. Hati2 and kalau tangan keras mintak orang lain buatkan.. Haha

 #4 Lepas tu ? pergi ke line network balik and buat kening and eyebrow gune curve and adjust la gune edit :D [btw mate putih tu gune pen jugak ye anak2 [adjust je size utk dapat size kecik sikit]



#5 Lastly korang pilih pen balik untuk buat bibir jadi menawan dan mungil gitu xD Tu buruk Mai buat korang pandai2 la okay..


.:: Okay tamat lah bahagian mewarne.. Tak tahu melukis doodle ? ish3 jangan sesedih klik >SINI< . Okay next tuto untuk mewarne pulak. Klik sini untuk tgk tuto mewarne doodle.

Tak kait : Pirst time Mai buat tuto melukis ni walaupun xmahir sangat tp demi mebantu rakan..chewahh

3 comments:

Adib Veron said...

Heee nice :D Tak pernah mendoodle pakai SAI.

Busyra Bt Takiyudin said...

pandai awk buat mata doodle. sy pown masih terkial2.. huhu

Nur Amalina Maisarah said...

Adib : hehe thankss dik :D Habis Adib gune ape :o
Busyra : thankss :D hehe slow2 belajar dulu pun sy buat mate buruk gila xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...