Facebook About Tutobies My Art Lyrics Twitter

Full Tutorial Paint tool SAI from Drawing to Coloring

Assalammualaikum w.b.t..

Di sini Mai buat tuto ni khas untuk kawan Mai yg request. So dengan rajin dan berwibawa Mai buatlah kan. Time nak print screen gambar mmg selambe kacak and senang lah kan. Tapi time nak upload tu macam meroyan sikit sooooo kalau nak gune tuto ni [ade ke nak ? haha], please credit me and kalau anda ditangkap akan ditahan oleh Mai. Chewah xD

Tuto 1 : How to start with Paint tool SAI [just click it !]

Tuto 2 : How to draw doodle eyes [just click on it !]

Tuto 3 : How to coloured your doodle [click on it]

Okay that's all. So harap mebantu ye kawan and kalau ade prob and tak paham bahasa yang Mai pakai mase tuto ni boleh langsung refer Mai dekat fb Mai [atas tu dekat navbar] or dekat fan page Mai dekat sidebar or nak tanye terus dekat cbox. Thanks ^^ Wassalam

Tak kait : okay mate dah berat menandakan telaj masuknya waktu tidur.muahahah

7 comments:

D i n said...

bagus tuto ni amat berguna utk org2 yg baru nk guna SAI :)

Nur Amalina Maisarah said...

hehe thankss Din :D insya-Allah lah senang nak paham

Lissa LaLissa said...

waaa~ lama Lissa x menconteng dalam SAI tuu.. tengok tuto nii baru ada semangat sikit.. hihi >.<

Puteri Afiqah said...

thanks sharing :)
#bersemangat semula nak mendodol.. huhu~

Nur Amalina Maisarah said...

Lissa : hehe apesal dah lame xberdoodle..bagus2 keep it up :D
Puteri : hehe..sesame..teruskan dodol tu..hehe

Eyka Zueyka said...

come and follow my blog and don't forget to leave your comment..i will follow you back..tqvm.. http://eykazueyka.blogspot.com/

nuraini sukhor said...

Jom join GA? :D

http://cik-rainbow.blogspot.com/2013/06/1st-mini-giveaway-by-nina.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...